Zăgrean Ioan

Activitatea Centrului Judeețan pentru Cultură Bistrița-Năsăud stagnează din cauza restricțiilor impuse de pandemie, așa că s-a luat în discuție și o limitare a bugetului acestei instituții. Propunerea a venit de la liberalul Ioan Zăgrean, șeful grupului PNL din Consiliul Județean.

Într-o conferință de presă care a avut loc vineri, Ioan Zăgrean a reluat discuția pe această temă

Nu am făcut un proiect de hotărâre prin care să reduc numărul de angajaţi. Am purtat nişte discuţii la Consiliul Judeţean, împreună cu Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură să găsim soluţiile cele mai optime de reducere a cheltuielilor. S-au găsit soluţii, o să le vedeţi la şedinţa de la sfârşitul lunii. S-au găsit soluţii optime, agreate de toate părţile, în aşa fel să se reducă cheltuielile, iar în momentul în care vom cânta şi vom produce, lucrurile pot să revină la normal. Mi se pare o soluţie onorabilă, echitabilă şi în aceste condiţii vă asigur că voi sprijini cât pot cultura cu orice. Rezultatele vor fi bune!”, a spus el, conform propolitica.ro.

„În acest context, Ioan Zăgrean a punctat următorul fapt: „Vreau cultură în Bistriţa-Năsăud” venind și cu explicații asupra a cee ace își dorește să se întâmple la Centrul Județean pentru Cultură: ”Anul trecut, în noiembrie, am avut o primă discuție asupra viziunii mele, discuția având loc atunci când s-a aprobat organigrama Centrului Judeţean pentru Cultură, ca societate de concerte. Ar fi foarte bine ca o parte din cheltuieli, din banii de salarii, să fie aduşi de cei care sunt angajaţi şi care trebuie să producă ceva. Produc cultură, spectacole şi o parte din bani să fie utilizaţi. Ei s-au transformat în societate de spectacole, dar la ora actuală nu pot să dea spectacole, dar nici nu este corect – trebuie să fim toţi solidari – şi nu poţi să-i ţii pe toţi cu salarii întregi la Centrul Judeţean pentru Cultură, fără a avea spectacole, fără să producă nimic”, a mai declarat Ioan Zăgrean.

SPUNE-TI PAREREA