Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de vreme rea pe întreg teritoriul țării.

Astfel, în intervalul 14 martie, ora 16:00-15 martie, ora 14:00, se anunță cod galben pentru o parte din județul Bistrița-Năsăud. Vor fi ploi însemnate cantitativ și ninsori în zona înaltă de munte.

,,În Banat, Crișana, Maramureș și local în nordul și vestul Transilvaniei, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1700 m în Carpații Occidentali și la peste 1200 m în nordul Carpaților Orientali, va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

     Notă: În vest și la munte, temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…60 km/h, spulberând zăpada pe crestele montane înalte.” se arată în prima avertizare comunicată de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

De asemenea, în intervalul 15 martie, ora 14:00 – 17 martie, ora 20:00, avem parte de cod galben în tot județul.

,,În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

    La munte, la peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

    Notă: Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în Transilvania și Moldova, dar la intensități mai reduse.” se arată în cea de-a doua avertizare.

 

SPUNE-TI PAREREA