Primarul Ioan Turc a pregătit noi planuri de modernizare pentru Municipiul Bistrița. Marți, edilul a luat la pas câteva locații, unde proiectele cu finanțare europeană pe mobilitate și regenerare urbană pot fi realizate.

Alături de dânsul s-au aflat reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest și specialiști ai Primăriei.

,,Perimetrele extinse Independenței-Nord și Lamă (Florilor – Andrei Mureșanu – Sucevei) vor face obiectul unor ample proiecte de regenerare urbană, care vor schimba cu totul aspectul vetust al amplasamentelor. Nu a fost uitat nici cursul intravilan al Văii Căstăilor, potrivit pentru amenajarea paralelă a unui traseu cu piste de cicliști.

Am fost prezenți și în Piața Decebal, pentru a analiza la fața locului soluțiile pentru amenajarea unei piețe agroalimentare moderne, închise, cu temperatură controlată. Am vizitat și ștrandul „Codrișor”, fiind deja anunțată intenția de a-l reamenaja ca o bază de agrement, cu bazine acoperite, tobogane, saune și noi facilități pentru petrecerea timpului liber.” a declarat Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

O altă zonă vizată este parcarea subdimensională de pe strada Lupeni. Se dorește extinderea sa cu supraetajarea locurilor de parcare dinspre Bulevardul Republicii înspre Piața Centrală.

Însă aici se află fostul cinematograf ,,23 August”, ce se pretează la intervenția de extindere a arealului. Acest cinematograf a fost un loc special al Bistriței, care făcea furori în anii 80: ,,Cinematograful copilăriei. Stăteam uneori, ore întregi la rând la bilete.” mărturisește o bistrițeancă într-un comentariu pe Facebook.

În momentul de față, clădirea se află în paragină și stă să cadă. Sperăm ca noua administrație să nu ocolească gravitatea problemei, rezolvându-se.

Sursa foto: propolitica.ro

2 COMENTARII

  1. Ce treaba are Boloș cu prostia enunțată. Nu e nici urbanist, nici autoritate în domeniul monumentelor istorice nici autoritate națională sau locală, nici ales public, nimic. Hai cu recursul la autoritate pentru niste idei schiloade.

SPUNE-TI PAREREA