Primarul comunei Lechința, Romeo Florian, a atras atenția că bugetul alocat indemnizațiilor persoanelor cu handicap și salariilor pentru însoțitorii acestora, este tot mai mic de la un an la altul. În aceste condiții, efortul administrațiilor locale este mai mare și acoperă cu greu sumele necesare.

„Mi-aș dori cu Guvernul să intervină pe indemnizațiile persoanelor cu handicap și pe salariile însoțitorilor persoanelor cu handicap. Pentru că anul trecut a fost un efort foarte mare pe bugetele locale. Dacă, până acum doi ani, guvernele anterioare ne alocau sume de până la 90% din nivelul fondului de salarizare, anul trecut am primit doar 51%, iar efortul din bugetul local al comunei Lechința a fost destul de mare, ținând cont că avem un număr însemnat de peroane care primesc indemnizații sau persoane care sunt angajați ai primăriei ca însoțitori ai persoanelor cu handicap. Sper ca la bugetul de anul acesta lucrurile să se îndrepte, să primi o sumă mult mai consistentă“, a declarat primarul Romeo Florian pentru infobistrita.ro.

Problema a fost sesizată recent și de către primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, subiect despre care puteți citi în articolul de mai jos:

SPUNE-TI PAREREA