Un incendiu a cuprins astăzi o locuință din Romuli. La caz au intervenit pompierii voluntari din Romuli și Secția de Pompieri Năsăud. 

Pompierii militari și voluntari au găsit incendiul manifestându-se la un grajd, o lemnarie și o bucătărie de vara. De asemenea, casa de locuit a fost cuprinsă de flăcări, pe o suprafață de cca. 10 mp (perete exterior, acoperiș). 

SVSU Romuli a asigurat protejarea locuinței și, împreună cu pompieri militari năsăudeni,  au trecut la lichidarea incendiului. 

Suprafața totală afectată de incendiu este de circa 50 – 60 mp, cu multe materiale combustibile ( aproximativ 4 mc lemn de foc).

Proprietarul, un bărbat în vârstă de 79 de ani a întrat în  bucătăria de vara a cărui acoperiș era cuprins de flăcări pentru a scoate o butelie. A suferit arsuri de gradul I și II la nivelul fetei, mâinilor și corpului (aproximativ 15 % din suprafața corporala). A fost preluat de echipajul de prim ajutor SMURD pentru îngrijiri medicale. Bărbatul a refuzat transportul la spital. De asemenea, soția acestuia a suferit un atac de panica, a primit îngrijiri medicale la locul intervenției și a refuzat transportul la spital. 

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric – conductor electric defect la instalația anexelor.

SPUNE-TI PAREREA