În perioada septembrie-noiembrie 2020, s-a realizat un studiu prin care s-a arătat faptul că o treime dintre femeile din România au fost hărțuite sexual.

Totodată, 40% dintre acestea au susținut că au fost martore la acest tip de situații, ce aveau loc pe stradă ori chiar în instituțiile de învățământ superior, conform digi24.ro.

Stările de frică și nesiguranță își fac simțită prezență în momentul părăsirii casei.

Potrivit studiului, la care au participat 368 de tinere, peste o treime dintre româncele cu vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani au fost victime ale hărțuirii sexuale. Mai mult, ținta principală sunt chiar și minorele, iar specialiștii susțin că aceste fapte pot avea efecte negative pe termen lung.

Psihologul Adina Radu a declarat că: „Starea de a trăi mereu într-o continuă alertă și apar simptome de depresie, de anxietate și se poate ajunge până la tulburări destul de grave”

„Pot fi afectate de aceste așa-zise complimente care li se adresează pe stradă sau pur și simplu simt că granițele lor sunt încălcate. Treci o limită”.

Din cauza faptului că aceste scene se întâmplă până și în instituțiile de învățământ superior, membrul Centrului Filia, Adela Alexandru, a propus câteva măsuri: „Să existe sancțiuni care să fie proporționale cu gravitatea faptelor care se întâmplă în universități”.

 

SPUNE-TI PAREREA