Pompierii au intervenit la un incendiu în localitatea Rodna care se manifesta cu violență la un bloc de locuințe.

Acesta a acoperit o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați la nivelul acoperișului blocului.

Astfel au fost evacuate 180 de persoane de către pompierii militari și voluntari ori s-au autoevacuat din cele două case ale scărilor din bloc.

Pentru persoanele afectate de incendiu a fost dispus un spațiu de cazare temporară in sala de sport a localități.

„Un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani ani a suferit un atac de panica, a primit asistenta de la echipajul de paramedici, dar nu s-a impus transprotul acestuia la spital.

In urma incendiului, au ars materialele combustibile depozitate in podul blocului și acoperișul acestuia, care realizat din mai multe tipuri materiale, tabla, astereala lemn etc.
De asemenea, au fost afectate de fum și smoala topita de pe planșeul de beton 13 garsoniere de la etajele superioare, șapte dintr-o casa a scărilor, respectiv șase din cealaltă.

Incendiul a fost lichidat in aproximativ două ore, ulterior au fost îndepărtate elementele de construcție care prezentau riscul prăbușirii.

Pentru evacuarea persoanelor, stingerea incendiului, protejarea locuințelor din imobil dar și a vecinatatilor au intervenit 16 subofițeri și doi ofițeri cu trei autospeciale de stingere, o autospeciala de interventie la înălțime, o ambulanță SMURD și o autospecială de prima intervenție și comandă, precum și pompierii voluntari cu mijloace tehnice de la SVSU Rodna, Șanț și Maieru.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Comitetul Local pentru Situații de Urgenta Rodna a amenajat și pus la dispoziție persoanelor evacuate un spațiu de cazare temporară in sala de sport a localității”, transmite ISU BN.

SPUNE-TI PAREREA