Râul Bistrița Ardeleană este afectat grav de deșeurile aruncate direct în albia râului. Amploarea acestei probleme se vede în imaginile publicate astăzi de către prefectul județului, Stelian Dolha, care s-a deplasat în teren alături de un militant pentru mediu, Cristian Țetcu. Problema gunoaielor este dezbătută de ceva vreme în cadrul Instituției Prefectului, care, împreună cu alte instituții ce au competențe în protejarea mediului, încearcă să găsească o soluție pentru a stopa poluarea.

M-am deplasat astăzi în teren, împreună cu Cristian Țetcu, reprezentant al societății civile, unde am identificat pe râul Bistrița Ardeleană zone masiv afectate de depozitarea ilegală a deșeurilor și am constatat gravitatea problemelor poluante de pe albia râului.
În Sărata, de pildă, este îngrijorător faptul că un cartier întreg nu are nici măcar un tomberon pentru ca deșeurile menajere să poată fi colectate corespunzător de către oamenii din zonă.
Consider că este imperios necesar să identificăm care sunt cauzele acestui dezastru ecologic în județul Bistrița- Năsăud și, împreună cu instituțiile abilitate, să conștientizăm populația asupra urmărilor pe care depozitarea deșeurilor în natură le are asupra mediului și, implicit, a vieților noastre, dar și să luăm toate măsurile necesare pentru ca acest fenomen să fie stopat până nu este prea târziu“, a constatat Stelian Dolha.

2 COMENTARII

  1. Si asta nu e totul. Nu uitati sa adaugati cele peste 1.000 de gramezi din materiale de constructii aruncate la intamplare la absolut toate localitatile judetului BN. Mun. Bistrita, Nasaud, Sg. Bai, Becleam si toate comunele sunt campioane. Urmeaza toate satele si in functie de numarul caselor la rosu aveti si dimensiunea dezastrului. Am propus d-lui Presedinte CJ cumpararea unui CONCASOR performant care sa sfarme aceste materiale pe rand in fiecare localitate. Macinatul acestor deseuri este numai bun pt. ulitele desfundate din satele neasfaltate. Se dau bani europeni cu nemiluita, doar proiecte si programe ferme mai trebuie.

  2. Modificati mai politrucilor legea si aplicati macar o masura din aia medievala. Taieti-i capul in public ma… macar la un astfe de gozer care arunca tot felul de mizerii aiurea ! Pe zoiosii astia , nu-i poti educa cu amenzi si dosare penale… ci la ei BATAIA CU PARUL, CU BOTA SI CU SCORBACIUL CU BUBE… PANA-I IAU TOTI DRACII PE TOTI ! IO N-AM MAI VAZUT UN ASA POPOT MOCICOS SI MIZERABIL CUM SUNTEM NOI ( regret ca si io fac parte din acesta … ) . Faina tzara asta, trist si ” pacat ca-i locuita ” !

SPUNE-TI PAREREA