Membrii Asociației Mocănița Transilvaniei vin, la început de martie, cu o nouă idee de întrebuințare a trenului din gara Teaca. Mocănița poate fi închiriată pentru petreceri private, ședințe foto, degustări de vinuri sau orice alte evenimente pentru iubitorii atmosferei vintage. Ideea le-a venit după ce un britanic și-a manifestat inteția de a închiria vagoanele în luna aprilie. Cu banii de pe chiria Mocăniței se vor face lucrări de întreținere a căii ferate, dar și îmbunătățiri în ceea ce privește vagoanele și locomotiva.

Câți dintre noi nu ne-am dorit să primim un trenuleț, atunci când eram mici?
Însă cum ar fi să ai propriul tren cu abur? Să te poți bucura de sentimentul de a sta în marchiză, să asculți muzică bună împreună cu prietenii și să savurezi un pahar cu vin în vagoanele de epocă?
S-a aprins un beculeț atunci când prietenul nostru britanic, Colin David Shaw și-a manifestat intenția de a dona suma necesară pentru chiria locomotivei și a vagoanelor pe luna Aprilie – luna în care el s-a născut.
Suntem 3 membri în asociație ce avem ziua de naștere în Martie – și am decis să adoptăm noi mocănița în această lună, contribuind cu suma necesară pentru chirie.
Anul 2021 mai are 8 luni disponibile, începând din Mai, până în Decembrie, iar chiria pentru locomotivă și vagoane este de 750 lei.
Deocamdată locomotiva nu este funcțională, iar calea ferată are nevoie de îmbunătățiri – așadar trenul ne așteaptă în gara Teaca, Bistrița-Năsăud. Însă se pot organiza ședințe foto, degustări de vin în vagoanele mocăniței și chiar minipetreceri pentru copii – cu respectarea măsurilor sanitare. De asemenea, vei fi trecut în cartea de onoare a mocăniței, pentru susținerea proiectului.
Dacă îți dorești să ai propriul tren cu abur pentru o lună, și dorești să te implici, scrie-ne un mesaj.
Campania: Îmi dăruiesc ziua cadou, pentru mocăniță“, au transmis membrii asociației.

SPUNE-TI PAREREA