Serviciul Judeean Anticorupție Bistrița-Năsăud a transmis sinteza principalelor activități desfășurate pe parcursul anului 2020.

Conform unui comunicat, în perioada de referință, la nivelul serviciului au fost înregistrate un număr de 25 lucrări penale, din care 20 pentru infracțiuni de corupție si 5 pentru alte infracțiuni.

De asemenea, în 3 dosare penale în care ofițerii serviciului au efectuat activități procedurale în baza delegării procurorului, urmărirea penală s-a finalizat prin emiterea rechizitorului.
În 8 dosare penale în care S.J.A. Bistrița-Năsăud a efectuat activități, unitățile de parchet au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 13 inculpați, din care 7 inculpați pentru comiterea unor infracțiuni de corupție, respectiv 6 inculpați pentru săvârșirea altor fapte de natură penală.
În ceea ce privește apartenența instituțională, precizăm că 3 inculpați sunt cadre M.A.I toţi cu funcție de execuție (1 ofiţer de poliţie, 1 agent de poliție – ordine publică şi 1 subofiţer de jandarmi);
Totodată, în perioada supusă analizei, ofiţerii S.J.A. B-N au organizat 6 acţiuni de prindere în flagrant, ocazie cu care au fost prinse în flagrant un număr de 6 persoane, dintre care:
– pentru luare de mită – 2 funcționari publici ( 1 ofiţer şi 1 agent de poliţie);
– dare de mită – 3 (persoane fără calitate specială)
– trafic de influență – 1 (persoană fără calitate specială)
Față de cele 6 persoane amintite anterior, au fost dispuse măsuri preventive.

„Doresc să conchidem prin a reaminti cetățenilor modalitățile prin care putem fi contactați.
Persoanele care doresc să sesizeze fapte de corupție săvârșite de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, o pot face apelând gratuit Call Center anticorupție 0800.806.806, sau nr. de telefon fix al serviciului 0263/203.107.
De asemenea, putem fi sesizați la adresele de e-mail petitii.dga@mai.gov.ro și bistrița.dga@mai.gov.ro, iar cetățenii care doresc să se prezinte pentru audiențe, sediul nostru este situat din municipiul Bistrița Piața Petru Rareș, nr.1, etaj 3. în incinta Instituției Prefectului“, se mai arată în comunicatul de presă.

SPUNE-TI PAREREA