Un bărbat din Negrilești și-a descărcat gunoaiele rezultate în urma curățeniei de primăvară prin gospodărie, pe malul râului din loclitate. Acesta a fost susprins de jandarmi și amendat cu 4000 de lei. Jandarmii au transmis o avertizare, cu această ocazie, către toți cetățenii care își efectuează cărețenia de primăvară să evite depozitatea gunoaielor în natură.

În această dimineață un bărbat de 51 de ani pe raza localității Negrilești a fost surprins de jandarmii din cadrul Plutonului orașului Beclean, tocmai când arunca deșeurile din propria gospodărie pe malul văii care traversează localitatea.
Jandarmii au intervenit și i-au pus în vedere acestuia să curețe imediat zona iar cel în cauză a fost sancționat cu 4.000 de lei amendă, pentru nererspectarea prevederilor legale în vigoare.
Având în vedere faptul că în această perioadă foarte mulți cetățeni efectuează curățenia de primăvară în gospodării, Jandarmeria recomandă respectarea prevederilor legale privind depozitarea deșeurilor menajere rezultate. Pentru a proteja mediul încojurător și a respecta legislația în vigoare, toți cetățenii trebuie să respecte procedura de colectare a deșeurilor de către firmele de salubritate de la nivelul fiecărei localități.
Jandarmeria informează faptul că în conformitate cu prevederile legale în vigoare aruncarea sau depozitarea rumeguşului, deşeurilor menajere şi zootehnice şi a oricăror materii şi materiale, produse şi substanţe poluante pe malurile râurilor, pâraielor, lacurilor, bălţilor şi amenajărilor piscicole constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei. (O.U.G. nr. 23 din 2008, actualizată privind pescuitul și acvacultura)“, se arată într-un comunicat de presă al jandarmeriei.

SPUNE-TI PAREREA