Pentru oamenii care locuiesc în mediul rural din România, agricultura a fost, este și cu siguranță va rămâne ocupația de bază pentru mulți ani de acum înainte, iar pentru a-și ușura munca, aceștia au ajuns sa utilizeze diverse utilaje specifice, precum motosapă sau un motocultor.

Între o motosapă și un motocultor există și unele asemănări dar și mai multe deosebiri, iar acest articol vă aduce informații utile la cunoștință, astfel încât să puteți face alegerea potrivită dacă dețineți o grădină sau o suprafață de teren agricol pe care doriți să o folosiți pentru a cultiva diverse leguminoase chiar și cereale.

Motosapele

Motosapa este o mașină care are transmisie melcată și care are o lățime variabilă a frezelor de cel mult  85 de centimetri, pe care pot fi atașate diferite accesorii pentru lucrarea și întreținerea solului. Motosapele sunt utilaje ușoare și de mici dimensiuni, prevăzute cu motoare în 4 timpi, și sunt ideale pentru a mărunți solurile din grădini, sere și solarii.

Despre motosape trebuie să știți că dispun de o singură viteza, și reprezintă alegerea ideală pentru a lucra suprafețele de cel mult 1500 de metri pătrați, însă de la suprafețe mai mari de 1500 de metri pătrați va fi dificil ca aceste mici utilaje agricole să mai facă față cerințelor, iar în aceste condiții, utilizarea motocultoarelor reprezintă alegerea cea mai potrivită.

Motocultoarele

La fel ca motosapele, și motocultoarele sunt utilaje de mici dimensiuni utilizate în agricultură, iar acestea reprezintă alegerea potrivită pentru a forma canale pentru semințe și pentru a le acoperi. Pot fi folosite și pentru a ara suprafețele. Motocultoarele sunt recomandate pentru suprafețe de teren de peste 1000 de metri pătrați, iar motocultoarele profesionale pot face față cerințelor chiar și pentru utilizarea pe o suprafață de peste 10.000 – 12.000 de metri pătrați.

În comparație cu motosapele, motocultoarele pot fi utilizate atât pe solurile cu textură tare și moale, cât și pe cele cu textură pietroasă. Motocultoarelor le pot fi atașate diferite accesorii, precum o remorcă, un plug de arat, presă de balotat, greblă pentru fân, iar exemplele accesoriilor care le pot fi atașate motocultoarelor pot continua.

De reținut este faptul că atât motosapa cât și motocultorul sunt utilaje ușor de utilizat, iar întreținerea lor este foarte simplă.

Articol redactat de SEO365.ro

SPUNE-TI PAREREA