Un nou eveniment marca Tășuleasa Social va avea loc, de data aceasta, pe Via Transilvanica, poteca ce a fost construită, pasa cu pas, începând din 2018, ca un „El camino“ al României. Anul acesta, pe Via Trasilvanica va fi organizat primul maraton și înscrierile încep chiar din 1 martie.

În 2018 am avut curajul de a începe o călătorie prin toată țara, în căutarea a peste 1.000 de km care să înregistreze cât mai bine schimbarea peisajului natural, cultural, etnic, istoric și nu numai, din România. Avem deja 800 de kilometri amenajați și documentați și un flux mare de drumeți care deja îi parcurg, deși proiectul mare este încă în faza de construcție. Asta este o mare bucurie, dar și un impuls de a continua să facem tot ce ne stă în putință să terminăm acest drum.
Curajul nostru a venit după aproape 20 de ani de activitate pe care Tășuleasa îi avea la momentul primei lansări VT. Fiecare proiect ne-a pregătit pentru complexitatea acestuia, dar poate cea mai evidentă a fost contribuția competiției sportive Via Maria Theresia, proiect care ne-a învățat cum se marchează și amenajează un traseu. Din 2014 până în 2019 am avut 6 ediții la care tot mai mulți dintre voi ați luat parte și știm că VMT este foarte îndrăgit. VMT este bunica de la care Via Trasnilvanica a învățat cum să pornească la drum.
Vă anunțăm cu bucurie că anul acesta vom organiza Via Transilvanica Maraton, sau VTM, pentru că știm că vă este dor de alergare și pentru că suntem siguri că peisajul de pe VT nu vă va dezamăgi.
Urmăriți pagina de facebook (via transilvanica maraton) și noul site https://maraton.viatransilvanica.com/
. Acolo se vor posta toate detaliile importante.
Din 1 martie 2021 vom da drumul la înscrieri. Din motive de siguranță, locurile sunt limitate la toate probele.
Cale bună! Ne vedem la alergare!“, a transmis Tășuleasa Social.

1 COMENTARIU

  1. Via Transilvanica a devenit un vis implinit al Asociației Tăşuleasa Social – cel mai important ONG initiat si condus de Alin Uşeriu, având ca obiective voluntariatul, cultura organizațională şi respectul pentru natură. Proiectul Via Transilvanica, a fost lansat în anul 2018, urmărind marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de 1000 kilometri care pornește de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta-Turnu Severin. „Drumul care uneste” cum mai este denumit Via Transilvanica a fost inaugurat oficial în 22 iulie, 2019 la Mănăstirea Putna din județul Suceava, unde a fost montată simbolic, prima bornă kilometrică. Intre timp, părti din traseul amenajat au devenit locuri de interes pentru iubitorii de natură si aventură:
    Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=TWvAfx9rO50

SPUNE-TI PAREREA