Într-o conferință de presă organizată la sediul PSD Bistrița-Năsăud, Vasile Borș, primarul comunei Maieru, a vorbit despre deșeurile pe care Traian Ogâgău, primarul orașului Sângeorz-Băi, le reclamă și „amendează” prin postări pe Facebook, dar și reclamații la Poliție.

Întrebat de către jurnalista Cristiana Sabău dacă se ocupă de curățirea apelor de deșeuri, acesta a răspuns:

„Probabil vin de peste tot. La Sângeorz are afluent și Cormaia. Dacă mergem acolo și vedem… Deci, vin de peste tot. Problema este, însă, în felul următor, ca să vă spun adevărul: Pun prima dată o întrebare. În administrarea cui sunt albiile râurilor? În administrarea Serviciului de Gospodărire a Apelor Române. Haideți să vedem ce eforturi au făcut primăriile împreună cu asociațiile de dezvoltare intercomunitare pentru a pune la dispoziție pubele etc., într-un cuvânt colectare și sunt cheltuieli foarte mari, dar dacă nu vom fi sprijiniți în aceste acțiuni de SGA și de Garda de Mediu, zadarnic!

Eu vă dau un exemplu. Eu locuiesc la casă, iar în curtea mea vine un cetățean, eu fiind administratorul curții mele, și îmi aruncă doi saci cu gunoi. Păi cine le adună? Eu, că sunt administratorul curții mele. Trebuie să ajungem aici la o înțelegere să nu se arunce. Pandemia este a primarilor. Gunoaiele sunt ale primarilor. Numai întreb. Cei de la SGA cu ce se ocupă (n.r. angajații de pe Valea Someșului). Ei pot să-și facă slujba pe Someș, pe lângă apă, pe Ilve, făcând niște fotografii cu cetățeanul pe care l-au prins și să dea contravenții”, spune Vasile Borș. 

SPUNE-TI PAREREA