Deoarece sănătatea ochilor și a vederii totodată este deosebit de importantă, este recomandat ca fiecare dintre noi să trecem pragul unui cabinet de oftalmologie Bistrița, astfel încât medicul specialist să poată analiza fiecare element important care trebuie luat în calcul atunci când vorbim de sănătatea ochiilor.

Primul și cel mai important pas pe care trebuie să îl facem cu toții în ceea ce privește prevenirea dar și tratarea problemelor oculare (aici discutam la modul general), este acela de a caută o clinică oftalmologie, unde să ne programam pentru examinarea oftalmologică.

După vârstă de 55 de ani se recomanda o examinare oftalmologica în fiecare an, însă și cei mai tineri adulți care prefera să treacă pe la o clinică oftalmologie odată la 2-3 ani, ar fi indicat să aibă parte de un examen oftalmologic în fiecare an. În acest fel, anumite afecțiuni ale ochilor vor putea fi depistate încă de la început, iar tratamentul recomandat de către medic ar avea șanse mai mari de reușită.

În plus, să nu uităm faptul că majoritatea bolilor care ne afectează vederea sunt de obicei asimptomatice, (cel puțin în prima faza), ceea ce înseamnă că este foarte probabil să ne confruntăm cu acestea, fără a ști acest lucru. Tocmai de aceea se recomandă efectuarea unui consult oftalmologic anual.

Cu toate acestea, există și boli ale ochilor care sunt caracterizate de anumite simptome, cum ar fi pierderea vederii, vedere încețoșată, afectarea bruscă a calității vederii, alterarea vederii culorilor, prurit, disconfort persistent la nivelul ochilor, lăcrimarea ochilor, sensibilitate la lumină, ochi roșii, secreții oculare, leziuni oculare, ptoza palpebrala, exoftalmia, nistagmus, strabism sau apariția unor pete/formațiuni la nivelul ochilor.

Atunci când apar aceste simptome, este cât se poate de evident că trebuie făcută programare cât mai repede la o clinică de oftalmologie, în vederea unui consult.

Cei care caută cele mai bune servicii oftalmologice, ar trebui să ceara referințe de la persoanele cunoscute, sau să caute recenzii online. De asemenea, trebuie aleasă o clinică de oftalmologie unde lucrează medici specialiști pasionați și dedicați, care folosesc aparate de ultimă generație, iar apoi grija pentru vederea bună și sănătoasă va cădea în grija oftalmologilor.

Articol redactat de SEO365.ro

SPUNE-TI PAREREA