Directoarea Liceului Tehnologic Agricol din Bistrița a fost plasată pentru 60 de zile sub control judiciar şi este urmărită penal pentru trei infracţiuni de delapidare, fiind acuzată că a cumpărat cu banii şcolii bunuri pe care le-a folosit în interes propriu, dar şi că a folosit autoturismul de serviciu în scop personal.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Adrian Briciu, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că dosarul a fost înregistrat în urmă cu o lună, iar pe numele directoarei s-au reţinut trei infracţiuni de delapidare: „Bunurile au fost facturate de magazinul respectiv către liceul în cauză şi achitate – este vorba de patru facturi – din fondurile şcolii. Bunurile nu au intrat în gestiunea şcolii şi au fost găsite, cu ocazia percheziţiei domiciliare, la locuinţa directorului liceului”, a menţionat reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

directoarea ar fi înstrăinat către o persoană o cantitate de tablă provenită de la renovarea sălii de sport a liceului, contra sumei de 3.000 de lei, iar banii nu au intrat în contabilitatea unităţii de învăţământ. Acest lucru se întâmpla în 2020, spun procurorii, conform stiripesurse.ro.

În ianuarie 2020, directoarea ar fi achiziţionat din banii şcolii unelte şi scule de la un magazin de profil din Bistriţa, în valoare de peste 1.400 de lei, pe care mai apoi le-a utilizat în scop personal, și nu pentru școală, cum era normal.

Cea de-a treia infracţiune se referă la folosirea unui autoturism al liceului în scop personal. Directoarea și-a înaintat demisia, spune Mihai Mureșan, șeful ISJ BN, invocând probleme personale.

 

 

SPUNE-TI PAREREA