Spectacol mediatic luni, în Parlament, unde prmierul Florin Cîțu a participat la „Ora prim-ministrului“, la solicitarea grupului parlamentar al PSD.

Parlamentarii PSD, printre care și Bogdan Ivan și Daniel Suciu, au venit pregătiți cu figurine de carton ale unor lideri PNL precum Ludovic Orban, Florin Cîțu sau Raluca Turcan.

Premierul Florin Cîţu a declarat că invitarea sa de către PSD la dezbaterea „Ora prim-ministrului” nu are legătură cu bugetul, ci social-democraţii vor să vadă cât rezistă la „înjurăturile lor”.

Românii ar trebui să ştie că această invitaţie din partea PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă. În acelaşi timp, să vedem cine mă contestă pe mine, cine sunt cei care mă contestă. Conducerea PSD: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose. Aceştia sunt cei care mă contestă pe mine. Repetăm numele celor care mă contestă: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Paul Stănescu, toţi slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov”, a spus Florin Cîţu în plenul Camerei Deputaţilor.

De asemenea, premierul a susținut că proiectul de buget pentru 2021 este unul „echilibrat”, construit „în jurul investiţiilor”, care forţează reforma.

Anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil, primul după 30 de ani, recunoscut acest lucru şi de Consiliul Fiscal şi de instituţiile internaţionale, un buget construit în jurul investiţiilor. Şi anul trecut, aceeaşi oameni ne spuneau că vom distruge România. Ei nu, am reuşit în cea mai mare criză economică din ultima sută de ani să avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, împotriva a tot ceea ce aţi făcut în Parlamentul României. V-am demonstrat cum se face economie. (…) E un buget construit în jurul investiţiilor, pentru că am arătat clar că doar investiţiile sunt cele care vor duce la dezvoltarea României, dar un buget care forţează reforma şi de asta vă e frică, vă e frică că sinecuriştii pe care îi aveţi în funcţii nu vor mai fi acolo, nu vor mai avea aceleaşi salarii. Vă spun eu că vom face reformă în acest an”, a spus Florin Cîţu.

Ciolacu, lui Cîţu: Aţi vorbit 10 minute; în acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro

În replică, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis lui Cîțu că a împrumutat 600.000 de euro în cele 10 minute în care a vorbit în cadrul dezbaterii “Ora prim-ministrului”.

Domnule premier, aţi vorbit vreo 10 minute. În tot acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro. 1.000 de euro pe secundă, bani furaţi din buzunarul fiecărui român, pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri. Domnule Cîţu, nu aveţi bani să le plătiţi salariile restante minerilor din Valea Jiului, deşi în campanie aţi găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală. Culmea, nu v-a folosit la nimic, pentru că aţi pierdut alegerile. Daţi-le banii oamenilor urgent. Nu vă mai bateţi joc de ei, sunt banii munciţi şi meritaţi de către mineri”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că România “este astăzi în derivă”, pentru că Guvernul a alocat cel mai mic pachet financiar din Uniunea Europeană pentru redresarea economiei şi pentru lupta împotriva pandemiei.

Pentru că aţi dat afară oameni competenţi şi v-aţi angajat pilele de partid! Pentru că una ziceţi, alta faceţi! Aşa nu se poate scoate ţara din criză, domnule Cîţu! Iar acum, în loc să veniţi cu un buget care să repare, dumneavoastră aţi luat coasa în mâini şi v-aţi apucat să seceraţi veniturile românilor. Nu vă pasă că energia este mai scumpă, că mâncarea este mai scumpă, că medicamentele sunt mai scumpe. V-aţi prezentat deja filosofia de viaţă: că pe lumea asta nimic nu e gratis! Din păcate, aţi dovedit că nici să mori nu e gratis. Aţi tăiat până şi de la ajutorul de înmormântare. Domnule Cîţu, ştie tot poporul că la dumneavoastră totul se reduce la bani. Pe care fie îi furaţi, fie îi împrumutaţi la dobânzi uriaşe. Dar pe lumea asta sunt şi lucruri care pur şi simplu nu se măsoară în bani”, a afirmat acesta.

1 COMENTARIU

  1. D-apoi… nu la fel au facut si PNL-istii cand erau in opozitie ? Ete opractica la ordinea zilei… si noi toti, trebuie sa asistam pe posturile de TV ( in secial TVR1 ) cum se ” spurca si se porcaie “… ei unul pe altul … !

SPUNE-TI PAREREA