Peste o sută de străzi din municipiul Bistrița nu pot fi înscrise în Programul Operațional Infrastructura Mare.

Acest lucru se datorează faptului că proprietarii au ales să se racordeze la utilități individual, pe cheltuiala lor, iar locuințele sunt construite pe foste terenuri agricole.

Străzile nu au fost predate de către cetățeni către Domeniul Public, fapt pentru care POIM nu poate să intervină în niciun fel, cu toate că în proiect și aceste străzi private figurează cu extindere.

“Studiul pe Bistriţa s-a făcut la 138 de străzi extindere, apă, canal, şi s-au aprobat vreo 33 sau 34, pentru că celelalte străzi nu ţin de domeniul public. Acum a fost condiţionalitate să fie domeniul public. Faptul că cetăţenii nu au predat străzile la Domeniul Public nu am putut să mergem cu reţele, cu toate că noi le-am proiectat, dar pe urmă a trebuit să ne oprim pentru că nu am primit aprobarea şi implicit autorizaţia de la Primărie”, spune Ion Șandru, managerul Companiei de Apă. 

1 COMENTARIU

  1. Pai acuma… hai sa fim seriosi . Sunt strazi in Bistrita, vechi de cand e Bistrita , de cand exista localitatile componente ( cum le place edililor sa le zica ) unde efectiv nu este nici curent public, nu exista nici canalizare, nici apa curenta nici gaz… si vor cei cu proprietati si drumuri private, INTAIETATE LA ACESTE UTILITATI … Este firesc si normal, sa aiba toata lumea, DAR HAIDETI SI ASTEPTATI-VA RANDUL VA RUGAM FRUMOS … !

SPUNE-TI PAREREA