Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a fost ales președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

„Rezultatele arată că Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest este pe locul întâi, la atragerea de fonduri europene, în exercițiul financiar anterior. Proiecte extrem de importante pentru regiune, foarte vizibile și în județul nostru.Mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată, prin alegerea mea, în ședința de astăzi, în funcția de Președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest. Este o responsabilitate, dar și un angajament că, proiectele utile comunităților, continuă.
Vă asigur de întregul meu sprijin și mă bucur că am ocazia să lucrez îndeaproape, alături de Directorul General al ADR N-V, dnul. Marcel Boloș, fostul ministru al Fondurilor Europene.
La fel ca până acum, continuăm munca!“, a transmis Radu Moldovan.

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala este organismul deliberativ care coordoneaza întregul proces de dezvoltare regională în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest. Are în componență președintii consiliilor județene ale celor 6 județe din regiune și câte un reprezentant al consiliilor locale municipale, orășenești și comunale, desemnați din fiecare județ, pe durata mandatului.

Consiliul are un președinte și un vicepreședinte. Aceste funcții sunt îndeplinite, prin rotație, pentru câte un mandat de un an.Consiliul pentru Dezvoltare Regionala adopta propriul regulament de funcționare, pe baza regulamentului-cadru elaborat de Guvernul României.

Atribuții:

Analizeaza si hotaraste strategia si programele de dezvoltare regionala;
Aproba proiectele de dezvoltare regionala;
Prezinta Consiliului National pentru Dezvoltare Regionala propuneri privind constituirea Fondului pentru dezvoltare regionala;
Aproba criteriile, prioritatile, alocarea si destinatiile resurselor Fondului pentru dezvoltare regionala;
Urmareste utilizarea fondurilor alocate ADR Nord-Vest din Fondul national pentru dezvoltare regionala;
Urmareste respectarea obiectivelor regionale.

SPUNE-TI PAREREA