În campania electorală din 2020, grupul USR-Plus a fost scandalizat de salariile mari din Primăria Bistrița. Reprezentanții USR-Plus au făcut publice salariile primarulu, viceprimarilor și a administratorului public (Ovidiu Crețu, Cristian Niculae, Gelu Muthi, respectiv George Avram).

Brusc, aceste salarii au devenit decente după ce au trecut în mâna celor care sunt acum la cârma administrației. Viceprimarul Călin Stan, prezent într-o emisiune LIVE la Bistriteanul.ro, a fost întrebat dacă salariul încasat i se mai pare nesimțit.

Călin Stan încasează un salariu de 20 800 de lei brut, respectiv în jur de 12 000 lei net. El a răspuns că salariile i se păreau nesimțite în condițiile în care vechea administrație nu a făcut nimic timp de 12 ani.

Ăla e brutul, da. Netul este 12 000 și un pic că am mai fost întrebat și nu am o prblemă în a răspunde.Sunt justificate (n.r. salariile), iar dumenavoastră aveți posibilitatea să mă taxați pe durata mandatului. Da, sunt nesimțite pentru că amdinistrația Crețu, cea care nu a făcut în ultimii 12 ani mai nimic, aveau aceste salarii. Îs niște lucruri care o să asă la iveală, ce s-a întâmplat și în ultimii patru ani, da? “, a comentat Călin Stan.

Călin Stan a lucrat ca reprezentant al unei firme de cosmetice unde, conform declarației de avere, câștiga 3000 de lei lunar. Totuși, el spune că mai încasa și niște bonusuri care nu trebuiau declarate așa că este convins că ar fi câștigat mai mulți bani în mediul privat decât la stat.

Pe de altă parte, viceprimarul vrea să facă economie la bugetul local taxând bătrânii care sunt îngrijiți la azil, susținând că suma plătită de ei este mai mică decât la alte azile.

Comparativ cu alte cămine suma este mai mică. Eu mă uit pe niște cheltuieli, în același timp mă uit ce profit, ce profit, taxele care le…“, a încercat să explice Călin Stan.

La azilul de bătrâni din Bistrița există în jur de 30 de locuri, cele mai puține locuri din țară, raportate la alte cămine de stat. Vârstnicii plătesc o taxă de 800 de lei care, conform propunerii viceprimarului, ar urma să fie majorată cu 200 de lei.

1 COMENTARIU

  1. 800 de lei ??? Formidabil ! No lasati ca la Azilul de la Cusma ( si Tarlisua pare-se ca ) , Protopopiatul Ortodox Bistrita, prin mare ” mila si indurarea ” … Lui Dumnezeu, au hotarat, ca de la 2200 de lei/luna cat plateau batranii in anul 2020, de anul asta sa mareasca taxa cu 140% , adica dintr-oadata cu inca + 300 de lei, ajungand la 2500 de lei/luna .
    Toate astea, in timp ce guvernul Catzu a marit salariul minim pe economie cu doar 14% ( de 10 ori mai putin )si majoritatea batranilor internati acolo ( fiind camin particular la Bisericii Ortodoxe ) au pensiile situate intre 700-900 de lei . Va dati seama ce efort insuportabil este pe capul apartinatorilor, bietilor batrani, care fiind constransi de biserica respectiva, sunt nevoiti sa completeze taxa… cu inca UN SALAR MINIM PE ECONOMIE ( + ceva ) … ca sa nu-i dea afara . Replica lor este ” daca nu-ti convine ia-ti baba sau mosneagul si duti-l acasa ” , ca lor le trebuie salarii in euroi … ! Maaa… si inca mai au obrazul sa solicite si Primaria Bistrita si Consiliul Judetean sistematic ( anual ) le mai dau bani din avutul public si inca ce sume …
    No vedeti, ASTA ESTE RIORITATEA SOCIALA PENTRU PRIMARIA BISTRITA , SA CONSTRUIASCA CAMINE PENTRU BATRANII NOSTRI, LA SIGMIR, SLATINITA, GHINDA SAU SARATA … nu sa tot dea bani unor imbuibati nesatui si fara de rusine … !

SPUNE-TI PAREREA