Sute de locuitori ai comunei Telciu au protestat luni dimineață în fața primăriei comunei fiind nemulțumiți de prețurile pe care le cer cei de la Aquabis și vor ieșirea din ADI Apă-Canal.

Telcenii i s-au adresat în mod direct primarului comunei Telciu, Sever Mureșan, cerându-i renunțarea la serviciile acordate de Aquabis, ieșirea din ADI „Apă-Canal” și serviciu local pentru administrarea rețelei de apă și canal din Telciu.

Locuitorii din Telciu sunt nemulțumiți de tarifele pe care le cer cei de la Aquabis, respectiv 3,98 lei/metru cub pentru apă potabilă și 2,96 lei/metru cub pentru canalizare (tarife fără TVA).

Unii declară că facturile sunt umflate și că trebuie să plătească peste 1500 de lei o factură, iar primarul Sever Mureșan i-a sfătuit să nu achite nimic până la stabilirea acestei probleme.

Nemulțumirile oamenii din comuna Telciu au început să se adune și discuțiile în mediile de socializare durează de ceva vreme. Recent, apa a fost sistată timp de două zile, pentru remedierea unei avarii.

Ca de obicei, anunțul a fost făcut de Aquabis cu doar o jumătate de oră înainte de sistarea apei.

Astăzi , 09.02.2021 , între orele 10:30 – 18:00, se va sista – PARȚIAL – furnizarea apei potabile în localitățile Telciu și Telcișor. În acest interval orar se vor executa unele lucrări de remediere a unei avarii“, a anunțat Aquabis. Ulterior, a revenit cu un mesaj în care a anunțat că situația este prelungită, și că alimentarea cu apă va fi reluată din data de 11 februarie, ora 10.00.

Pe lângă faptul că are un preț de zici ca ar conține elemente rare din tabelul lui Mendelev, se mai si întrerupe des…“, a comentat un telcean.

Destul de rău din partea administrației comunale;
1.Lăsați o comună întreagă fără apă mai mult de 24 de oare , !!
2.Dacă se întîmplă vreun incendiu cine va raspunde de lipsa apei??,,
3.Foarte mulți oameni au centrale, sobe de încãlzit care au nevoie de apă cum se descurcă acei oameni vor îngheța de frig în plină lună de februarie, dar unde nu-i cap nu-i nici căciulă“, a spus altul.

În urma solicitărilor, primarul comunei a prezentat un scurt istoric a înființării A.D.I Apă-Canal și SC Aquabis SA Bistrița (prin Hotărârile Consiliului Local Telciu cu numerele 64 și 65 din 2007). S-a făcut referire și la delegarea prin concesionare a gestiunii serviciului public de apă și canalizare al comunei Telciu către  SC Aquabis SA (Hotărârile Consiliului Local Telciu cu numerele: 17/2008, 7/2015 și 77/2016).

„Voi aduce la cunoștința Consiliului Local, în prima ședință, doleanțele dumneavoastră și voi solicita un punct de vedere de specialitate din partea  consilierului juridic privind repercursiunile economico-financiare pe care le poate suferi comuna ca urmare a acestor demersuri. De asemenea voi invita pentru clarificări reprezentanți ai A.D.I. Apă-Canal și SC Aquabis SA la ședința respectivă de consiliu local. Toate aceste consultări și analize vor fi aduse la cunoștintă publică, în vederea luării celor mai bune decizii pentru comună și comunitate”, spune Sever Mureșan, primarul comunei Telciu.

SPUNE-TI PAREREA