Pompierii bistrițeni și-au testat modul de intervenție în cazul în care ar avea de a face cu un incendiu la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. În cadrul unui exercițiu tactic care a avut loc în zorii acestei zile, a fost verificat modul de intervenție și reacția personalului de la locul de munca, în jurul orei 06.00, înainte de schimbarea turei de noapte. Pentru a preveni tragedii în spitale, astfel de exerciții vor fi organizate și la alte unități medicale din Bistrița-Năsăud.
„Inspecția de Prevenire și specialiștii pregătirii pentru intervenție și reziliența comunității au organizat un exercițiu cu forte și mijloace în teren la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita pentru verificarea modului de intervenție a echipajelor Detașamentului de Pompieri Bistrița la diferite scenarii tactice.
De asemenea, a fost verificat modul de intervenție și reacția personalului de la locul de munca, în jurul orei 06.00, înainte de schimbarea turei de noapte.
În cazul producerii unei situații de urgență generate de un incendiu la o unitate spitalicească cu paturi, prima intervenție a personalului de la locul de muncă, viteza de reacție acestuia, aplicarea în practică a procedurilor existente și evacuarea persoanelor asistate din zonele de risc sunt esențiale.
În fiecare an, insistăm cu sesiuni de pregătire a personalului de la locul de muncă, în funcțiile de secțiile prevăzute în scenariile tactice. De data aceasta, exercițiul a fost concentrat în zona ATI non-COVID.
Siguranța în spitalele din județul Bistrița – Năsăud este absolut esențială pentru noi toți, drept urmare, activități similare vor fi organizate în continuare si la alte unități medicale din județul Bistrița – Năsăud!“, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.
Reamintim că două incendii, cu mai multe victime, au avut loc în ultimele luni în România, din cauza suprasolicitării spitalelor și a subfinanțării în domeniul sănătății: unul la spitalul din piatra Neamț și altul la Institutul Matei Balș din Capitală.