O nouă sesiune de admitere pentru tinerii care doresc să urmezeo carieră militară a început azi, 15 februarie 2021. Tinerii care doresc să devină jandarmi, pot opta pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, pentru subofițeri de jandarmi fiind disponibile un număr de 400 de locuri.

Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15 – 28 februarie, la Biroul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.
Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar în final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.
Pentru evaluarea performanței fizice, candidații pentru școlile militare din județul Bistrița-Năsăud sunt repartizați în unul dintre cele 7 centre zonale din țară și anume la Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca unde vor fi evaluați alături de candidații din județele: Alba, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu.
Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc la data de 27 martie 2021, la unitățile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor județene în funcție de domiciliul sau reşedinţa candidatului înscris/ă în cartea de identitate, cu excepția situațiilor care nu permit acest lucru din motive obiective. Unitățile de recrutare vor fi desemnate unități de selecție prin ordin/dispoziție a inspectorului general.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul instituției noastre: http://www.jandarmeriabistrita.ro/lista-admiteri3 sau ale fiecărei instituții de învățământ:
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, arma Jandarmerie – http://www.scoaladragasani.ro/
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, arma Jandarmerie – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/
După fiecare probă de concurs, școlile vor publica pe site-urile proprii rezultatele obținute de candidați.

SPUNE-TI PAREREA