Stațiunea Colibița a fost una dintre destinațiile viziate de români pe parcursul anului 2020, când, conform unui studiu făcut de agenția Hello Holidays, românii au descoperit mai multe atracți turistice în țara lor.

Românii au descoperit în ţara lor, în anul pandemic 2020, zone de vacanţă despre care nici nu ştiau că există. Au vizitat Ciungetu Malaia din judeţul Vâlcea, Colibiţa din judeţul Bistriţa Năsăud, plaja Cochilia din Tuzla ori barajul de la Stânca Costeşti, dar şi Grecia, Turcia – principalele destinaţii externe ale anului trecut. Muntele, dar şi litoralul, au atras cei mai mulţi dintre turiştii care şi-au petrecut vacanţa în România. Au călătorit cu familia, au optat în special pentru spaţii de cazare cu interacţiune redusă cu alţi turişti şi au plătit sub 500 de euro/persoană“, se arată în studiul precizat.

Jumătate dintre călătoriile externe au fost realizate în Grecia şi Turcia, însă 8% au zburat spre zone mai îndepărtate precum Bali, Zanzibar, Maldive, Cuba, Mexic. La studiu au participat 1.840 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 82 de ani, majoritatea femei (77%).
Dintre acestea, doar 45 au declarat că nu au avut nicio vacanţă anul trecut. Conform datelor prezentate în studiu, 43% dintre repondenţi au fost în vacanţă în România, restul de 57%, în străinătate. 68% au călătorit cu familia, un sfert, cu prietenii. Pentru 80% dintre turiştii care şi-au petrecut concediul în România şi 43% dintre cei care au călătorit în străinătate, vacanţa din 2020 a costat sub 500 de euro/persoană.

Dorinţa de relaxare după starea de urgenţă, dorinţa de normalitate într-un an pandemic au fost la cote ridicate în 2020. În timp ce unii au redescoperit România, şi ne aducem aminte de avalanşa de postări în social media cu peisaje neştiute de la noi, când s-au deschis graniţele, cei mai mulţi au plecat în vacanţă în Grecia. În august au început călătoriile în Turcia şi până la finalul anului au avut la dispoziţie cele mai multe variante de vacanţe acolo, de la sejur la mare la circuite ori city-break-uri“, a declarat Cosmin Vasile, manager Rezervări Circuite la Hello Holidays, citat de economica.net.

Citește și:

BISTRIȚA-NĂSĂUD. Ce unități de cazare au avut cel mai mult de pierdut după anul pandemic 2020

2020, un an trist pentru turismul din Bistrița-Năsăud. Surpriza vine din Munții Rodnei, unde drumețiile montane au depășit normele (FOTO)

 

SPUNE-TI PAREREA