Un apel la 112 a pus pe jar autoritățile, în cursul zilei de ieri, 10 februarie. Palatul Administrativ și alte clădiri din zona Piața Petru Rareș din Bistrița au fost evacuate după ce o persoană a dat alerta privind existența unui dispozitiv explozibil la sediul BCR. Polițiștii au identificat autorul alarmei false. Este vorba de un bărbat de 38 de ani din Bistrița, care s-a dovedit a fi sub influența drogurilor. Acesta a furat și un telefon mobil dintr-un magazin din Bistrița și este bănuit și de furtul unui autoturism. Bărbatul a fost internat în spital.

„Persoana bănuită de alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție a fost identificată de polițiștii bistrițeni: este vorba despre un bistrițean de 38 de ani. 

Investigațiile au fost continuate în cadrul unui dosar penal deschis de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțele Periculoase, în care a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară. La percheziție, bărbatul a devenit agitat și a fost testat cu aparatul DrugTest. Rezultatul testării a fost pozitiv și a fost transportat la spital, unde a rămas internat. 

Tot în cadrul cercetărilor efectuate, a reieșit faptul că bărbatul în cauză ar fi sustras în cursul zilei de ieri un telefon mobil dintr-un magazin de profil din Bistrița. De asemenea, este bănuit că i-ar fi luat fără încuviințare unui cunoscut autoturismul, pe care l-ar fi condus pe raza municipiului Bistrița. 

Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

SPUNE-TI PAREREA