Guvernul României, în speță Florin Cîțu, a anunțat că pentru diminuarea cheltuielilor din buget se va trece la scoaterea legii care oferă studenților gratuitate în transportul feroviar.

Bogdan Ivan Gruia, deputat de Bistrița-Năsăud, a reacționat.

În România sunt aproape 400.000 de studenți. Îmi amintesc de când eram și eu student și transportul gratuit era o mană cerească la care visam încă de atunci. În 2017, parlamentarii PSD au reușit să treacă o lege prin care transportul pe cale ferată pentru studenți este gratuită în toată România. Astăzi, actualul Guvern USR-PLUS, PNL, vor să taie această facilitate acordată studenților pe drept. Le spun, le cer public, îi somez în numele celor peste 400.000 de studenți din România să reconstituie această idee și să facă cumva să nu privese acești studenți de la dreptul de a călători gratuit pe calea ferată; atunci când merg la studii, când se întorc înapoi acasă la părinți. E un drept fundamental al lor și trebuie să fie respectat. Atât eu cât și colegii mei din Partidul Social Democrat o să susținem aceste idei și vom fi alături de studenții din România în interesul de a le proteja drepturile. Atât în domeniul transporturilor cât și în domeniile de care au nevoie de ajutor”, transmite Bogdan Ivan Gruia.

1 COMENTARIU

  1. Terminati cu pomenele din banii publici. Sa se faca niste abonamente, dus-itors strict de acasa la scoala si inapoi si strict la data si orele cand exista program scolar . Punct si este suficient si la clasa a II-a .

SPUNE-TI PAREREA