Un Centru de Radioterapie va fi construit și dotat pe strada Alba Iulia din Bistrița, pentru pacienții oncologici. Valoarea proiectului va fi de aproximativ 4 milioane de euro și aici se vor putea trata anual aproximativ 1.700 de bolnavi. Structura centrului cuprinde: zonă medicală prevăzută cu buncăre pentru două acceleratoare liniare, CT simulare, Scintigrafie, Brahiterapie, săli de așteptare, vestiare, zona cursare prevazuta cu sală de curs, aplicatii practice, birouri, sala conferinte, zonă de servit masa și spatii de cazare pacienti, tip rezervă individuală cu grup sanitar.
Studiul de oportunitate a fost aprobat recent și urmează să fie concesionat terenul pe care se va construi

De Ziua Mondială a Luptei împotriva cancerului, vă spunem că și noi continuăm “lupta” în a găsi soluții pentru pacienții oncologici din județul nostru. Am început demersul pentru ca Centrul de Radioterapie să se transforme din proiect în realitate. S-a aprobat studiul de oportunitate în vederea concesionării prin licitație publică a terenului Consiliului Județean Bistrița Năsăud, ce se află în vecinătatea secțiilor externe ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița, de pe str. Alba Iulia.
Urmează mai mulți pași, de la aprobarea documentației, realizarea caietului de sarcini, stabilirea calendarului licitației etc., apoi construirea efectivă și dotarea Centrului de Radioterapie.
Însă, ne ținem de cuvânt și județul nostru va avea acest Centru, printr-o colaborare sănătoasă, pentru cei 6.130 de oameni care duc această luptă grea.
Multă sănătate și putere, celor ce luptă și celor ce le sunt alături!“, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA