Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, vrea să transforme un sector de drum comunal și să îl transforme într-unul Județean. Astfel va fi creat un nou drum Bistrița-Năsăud – Cluj. 

Alin Tișe a inițiat acest proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării forului administrativ județean în proxima ședință.

Intenția noastră este de a prelua și reabilita acest sector, cu consecințe favorabile în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a întregii zone. Va fi, astfel, facilitat accesul atât spre județul Bistrița-Năsăud cât și spre localitățile limitrofe din Mureș. Beneficiile vor fi multiple, clujenii au putut deja constata felul în care am intervenit pe drumul județean 103Z Sălicea-Micești-Tureni, drum care, la rândul lui, a fost unul comunal preluat de Consiliul Județean”, spune Alin Tișe.

În prezent, drumul comunal 21B, în lungime de 3,750 km este, din punct de vedere juridic-administrativ, o arteră de inters public local aflată în domeniul public al comunei Cătina. Având în vedere faptul că acesta are o funcție strategică, fiind sectorul de legătură între drumul județean 161F și județul Bistrița-Năsăud, va fi supusă aprobării forului administrativ județean trecerea DC 21B în domeniul public al județului Cluj și încadrarea, pe cale de consecință, în categoria funcțională a drumurilor de interes județean. Ulterior aprobării acestui demers, noul drum județean va putea fi inclus în Programul de modernizare și reabilitare a drumurilor județene, potrivit punctul.ro.

Printre beneficiile directe și imediate ale reîncadrării funcționale a acestui sector de drum se numără creșterea mobilității populației și a transportului de bunuri, respectiv eficientizarea activităților economice și a investițiilor din zonă. În acest fel se va asigura o legătură mai rapidă între reședința de comună Cătina și reședința comunei învecinate, Budești. De asemenea, acest drum reprezintă și o rută alternativă de acces al locuitorilor din estul județului Cluj, prin intermediul DJ 151, către localitățile din județele învecinate, respectiv Bistrița-Năsăud și Mureș.

SPUNE-TI PAREREA