Parlamentarul PSD de Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan Gruia, este revoltat în urma sumelor alocațiilor de hrană pentru bolnavi în România. 

Acesta a reacționat după ce în mass-media au apărut o serie de fotografii cu mâncarea din spitalele românești, prea puțină, pusă în batjocură în fața bolnavilor prea slăbiți, iar alocațiile de hrană pentru bolnavi sunt prea mici.

“10 lei (adică 2 Euro) pentru TREI mese pe zi

Atât este alocația de hrană a unui bolnav în România!

O sumă ridicolă, care nu face decât să adâncească agonia unui bolnav, care se simte umilit, abandonat, batjocorit și sleit de puteri în fața unui meniu de 3 lei. Situația trebuie remediată! IMEDIAT! Nu mai e timp de pierdut!

Astfel, începând de luni dimineață, alături de colegii mei din grupul parlamentar PSD, voi lucra la un amendament la Legea 95/2006, care reglementează alocația de hrană pentru persoanele internate în spitalele din România. 

Ca să vă faceți o idee, în alte țări europene, suma alocată pentru hrana zilnică a unui bolnav internat într-un spital de stat este de cel puțin 14 euro/zi, iar pacienții pot alege dintr-o gamă largă de meniuri. 

În România, legea nu permite spitalelor care au resurse și pot suplimenta această sumă să o facă, deși sunt multe unități medicale, cum e și cazul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, care ar putea face asta. 

Ca deputat al județului Bistrița-Năsăud am obligația de a mă lupta pentru demnitatea fiecărui român care ajunge în orice spital al țării. Alocația de hrană de astăzi este o batjocură, nefiind nici măcar indexată cu procentul inflației, cum ar fi logic. Ce masă poți asigura unui bolnav cu 3,3 lei, 10 lei pe zi, bani care să asigure mic dejun, prânz și cină?

Nevoile nutriționale ale unui bolnav sunt deosebite, iar mulți dintre ei au un regim special, care, categoric nu poate fi realizat de niciun maestru bucătar având la dispoziție doar 10 lei.

Este un minim respect pe care trebuie să îl arătăm oricărui bolnav din România, mai ales că vorbim de oameni care au contribuit o viață din munca lor la bugetul pentru sănătate, iar astăzi, ajunși în spital, primesc o masă de 3 lei. 

Fotografiile revoltătoare cu hrana pe care o primesc bolnavii din România nu rezolvă nimic, dar o lege bună care să le asigure o hrană de calitate DA!

Va fi scopul meu în perioada imediat următoare. Și vă promit că voi lupta cu toată ființa pentru asta! Acum stă și în puterile mele!

Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, spune Bogdan Ivan Gruia.

SPUNE-TI PAREREA