Un focar de pestă procină a fost descoperit la începtul lunii ianuarie, în comuna Nușeni din Bistrița-Năsăud. La data de 8 ianuarie, a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB), stabilind un plan de măsuri în zona afectată (zonă de protecție de minim 3 km în jurul focarului, care la rândul ei trebuie să fie într-o zonă de supraveghere cu o rază de cel puțin 10 km.) Din zona afectată fac parte și fondurile de vânătoare Figa, Sâniacob, Malin, Bozieș.
După aproximativ trei săptămâni de la stabilirea măsurilor, lucrurile s-au înrăutățit și focarul s-a extins. Informația a fost transmisă de către primarul comunei Nușeni, Ioan Mureșan, pe pagina sa de facebook.

Azi vin cu vești triste pentru fermierii din comuna noastră. După cum probabil ați aflat, s-a confirmat un focar de pesta porcina in localitatea Nușeni. Din păcate, din cauza nerespectării de către cetățeni a dispozițiilor DSVSA, au apărut alte trei focare in Vița și Beudiu. Am marea rugăminte să respectați dispozițiile DSVSA pentru a limita răspândirea pestei porcine și să depășim cu bine această situație nedorita. Sunt câteva măsuri care sunt foarte ușor de respectat și vă rog să nu le ignorați”, a transmis Ioan Mureșan.

2 COMENTARII

  1. Doooooamne da sa se extinda si-n Parlament, poate ca macar asa se va pune in aplicare ceea ce s-a votat pe vremea lui Basescu … ca stau acolo si dorm in scaune claie peste gramada si cand sunt treji, se incaiera ca si cainii prin gard .

SPUNE-TI PAREREA