UPDATE: Un al cincilea pacient din saloanele care au ars la Institutul ”Matei Balş” a decedat în urma incendiului izbucnit în această dimineață la parterul pavilionul 5, unde erau internați bolnavi COVID. Este vorba despre o persoană care a fost găsită în baia unuia dintre saloanele cuprinse de foc.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un incendiu a izbucnit vineri dimineață într-un corp de clădire al spitalului „Matei Balș“ din Capitală. În jur de 120 de pacienți au fost evacuați și patru persoane au murit.

Primul apel la 112 a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a declarat secretarul de stat Raed Arafat vineri dimineață, la locul incendiului.

Conform comandatului intervenției, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate 4 saloane, cu degajări mari de fum, cu posibilități de extindere

La spital au fost mobilizați aproape 100 de medici și asistenți.

Au fost evacuate aproximativ 44 de persoane către spitalele de urgență, restul evacuate către celelalte pavilioane ale spitalului. Din cei 44 de pacienți, doi erau în stare mai gravă.

Toți pacienții care au fost internați erau conectați la oxigen, sunt pacienți Covid, în stadiu mediu spre sever.

Clădirea care a ars a fost construită în 1953 și a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat Raed Arafat.

SPUNE-TI PAREREA