Elevii claselor I-VIII au la dispoziție prima și singura platformă de teste digitale standardizate elaborate pentru a evalua nivelul de alfabetizare funcțională. În urma testelor, elevii își pot identifica zonele cu dificultăți, unde este necesar să se intervină de către profesori.

Testele sunt disponibile pe pagina https://brio.ro/info/literatie și pot fi accesate în mod gratuit. Pot fi efectuate individual, acasă, de elevii care doresc să își testeze competențele și evoluția, însă învățătorii și profesorii sunt încurajați să folosească aceste teste la clasă ca instrument de evaluare a capacităților, dar și de antrenament înainte de testarea internațională PISA la care elevii români vor participa.

Antrenamentul național pentru îmbunătățirea scorului țării noastre la nivel internațional este cu atât mai important, cu cât cel mai recent raport PISA, realizat în anul 2018, arată procente îngrijorătoare pentru România: 44% analfabetism lingvistic, 44% analfabetism numeric, 45% analfabetism știintific.

Citește mai multe pe Edupedu!

SPUNE-TI PAREREA