Constituirea unui grup de lucru în vederea dezvoltării cicloturismului în județul Bistrița-Năsăud este un proiect de hotărâre supus aprobării în cadrul ședinței de Consiliu Județean de azi, 28 ianuarie.

Grupul de lucru ar urma să aibă următoarea componență:

1. Bertel Dorel – consilier județean;
2. Décsei Atilla-Lehel – consilier județean;
3. Scuturici Gheorghe – consilier județean;
4. Borgovan Paul – consilier superior, Serviciul fonduri
europene, dezvoltare, promovare;
5. Cerceja Răzvan – director executiv al Asociației de
Dezvoltare Intercomunitară „Turism în Bistrița-Năsăud”;
Secretar comisie:
6. Stan Gabriela-Cristina – consilier superior, Serviciul fonduri
europene, dezvoltare, promovare.

Grupul de lucru constituit împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Turism în Bistrița Năsăud” și în colaborare cu organizațiile non-guvernamentale de profil și cu autoritățile publice locale au misiunea de a identifica la nivelul județului Bistrița-Năsăud potențialele trasee de cicloturism care vor putea fi incluse în rețeaua națională de cicloturism. Ciclotraseele vor străbate regiunile turistice, zonele montane sau alte zone din județul Bistrița-Năsăud care, prin obiectivele turistice naturale, culturale, istorice, prin peisaj și alte asemenea, sunt de interes turistic, în vederea conectării acestor zone între ele.

Grupul de lucru prevăzut își va desfășura activitatea pe o perioadă de 12 luni de la data adoptării prezentei hotărâri, iar la finalul acestei perioade, va prezenta Consiliului Județean Bistrița-Năsăud un raport care va conține propuneri de măsuri privind proiectarea, amenajarea și întreținerea unor trasee de cicloturism în județul Bistrița-Năsăud, întocmirea unei hărți orientative a acestor trasee, precum și identificarea surselor de finanțare pentru dezvoltarea cicloturismului.

2 COMENTARII

  1. Este unul pe care il practicam de 3 ani, de la Romuli, Vf. CELARIU, PE NEDEE, MUNCEL GROAPA BIRLOI, STEJIOARA, TOMNATIC, VALEA SEACA SI COBORARE PANA LA TELCIU. Traseul are 36 de km si este un traseu mediu de urcare.

  2. Dar un om care să aibă ceva de-a face cu sportul ăsta nu își avea locul în grupul vostru? Cineva care merge cu bicicleta și cunoaște traseele din județ? Doar oameni care stau la birouri și nu au pus piciorul pe o pedală de cine știe când? Probabil e doar o altă metodă de a mai șifona banii publici…

  3. Poarte-va dr.acu singuri prin tot felurile de „coclaie „… sa dati peste o stana de oi cu cainii ” ciobanesti „… c-apoi va saturati voi de umblat telelei … ! ( sau poate dati nas in nas chiar cu un urs … ca lupii nu va ataca , dar ursoaica cu pui in mod sigur DA )

SPUNE-TI PAREREA