Extinderea rețelei de apă și canalizare, finalizarea asfaltării străzilor din comună, internet gratuit, mașină de pompieri, cabinet medical, finalizarea sălii de sport, reabilitarea a două cămine culturale și inițierea construirii a mai multor capele, se numără printre obiectivele primarului comunei Căianu Mic, Paul Știr, în perioada următoare. De asemenea, în acest mandat, primarul și dorește atragerea unui investitor în zonă, pentru a crea locuri de muncă în Căianu Mic.

Ne facem planuri pentru acest an. Încercăm să creionăm și să schițăm ideile noastre pe care vrem să le punem în practică anul acesta.
E greu să îți fixezi obiective doar pentru un an. În administrație, obiectivele sunt, de regulă, pe lungimea unui mandat întreg fie că vorbim vorbim de infrastructură rutieră, apă, canal, școli , partea de cultură… Sunt deja la al treilea mandat și încă mai avem lucruri de făcut“, a declarat Paul Știr într-un interviu LIVE, pentru Info Bistrița și Pro Politica.

Primarul a amintit că pe partea de infrastructură școlară, comuna Căianu Mic stă foarte bine, una dintre prioritățile sale fiind ca toate școlile și grădinițele din comună să funcționeze în cele mai bune condiții.

În ceea ce privește proiectele aflate în derulare, acestea vor continua cu mai multe obiective propuse pe anul în curs.

Vom finaliza lucrările de asfaltare a străzilor, cu tot ceea ce înseamnă șanțuri betonate, cu acces la proprietățile oamenilor, în curțile și gospodăriile cetățenilor, astfel încât nimeni să nu fie stânjenit, să își poată desfășura activitățile gospodărești în cele mai bune condiții.
De asemenea, anul acesta este anul în care vor demara și lucrările la infrastructura de apă și canal, partea de extinderi, acolo unde mai este cazul. Tot anul acesta, vor demara lucrările de modernizare la două cămine culturale, din localitățile Căianu Mare și Ciceu Poieni, obiective pentru care avem o finanțare de 500 000 de euro, fonduri europene“, a precizat Paul Știr.

În acest mandat, urmează să fie reabilitat și extins și sediul Primăriei Căianu Mic. Aici este vorba de o lucrare mai amplă, care implică amenajarea și dotarea mai multor spații, în folosul cetățenilor.

Când vorbesc de sediul primăriei, nu vorbesc neapărat de sporirea confortului angajaților. Vor fi lucrări de extindere a sediului administrativ Căianu Mic. În partea din spate vom amenaja o remiză pentru mașina de pompieri, pentru că intenționăm să achiziționăm și o mașină de pompieri. Se va amenaja o bibliotecă, arhivă și avem în plan și alte lucruri frumoase, un cabinet medical pe care să-l administrăm noi, primăria“, a spus primarul.

Primăria Căianu Mic are angajat un asistent comunitar, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică, asistent care asigură nevoile de bază ale oamenilor, din punct de vedere medical. Primăria a achiziționat, în timp, mai multe echipamente medicale care vor sta la baza dotării vitorului cabinet medical.

Sănătatea va fi una dintre principalele priorități ale administrației locale. De câțiva ani încoace, în planul de achiziții publice al primăriei Căianu Mic am inclus achiziția unor consumabile, obiecte de inventar sau chiar mijloace fixe care țin de partea aceasta de îngrijire a populației. În 2020, am am achizționat chiar și un EKG, care este proprietatea Primăriei Căianu Mic. După finalizarea lucrărilor de modernizare a sediului primăriei, toate aparatele pe care noi le-am achiziționat, le vom monta și le vom ansambla în cadrul cabinetului medical și vom încerca să venim în sprijinu cetățenilor prin asistentul nostru medical, în măsura în care avem și pârghiile necesare“, a precizat Paul Știr.

Anul acesta, vor continua lucrările și la sala de sport din comună, investiție finanțată prin Compania Națională de Investiții. Primarul preconizează că lucrările vor fi gata în perioada septembrie-octombrie 2021.

Mai devreme, în primăvara acestui an, promite că aproape 100% din populația comunei va avea acces gartuit la internet, după montarea tuturor echipamentelor necesare.

Printre obiectivele din acest mandat, se numără construirea a patru capele mortuare, investiție care va fi începutp după discuții și consultări cu reprezentanții tuturor cultelor religioase. Un alt deziderat al primarului este crearea de locuri de muncă în Căianu Mic, prin atragerea unui investitor în zonă. În acest sens, se va face un studiu de oportunitate și Paul Știr speră să atingă și acest obiectiv până la finalul mandatului.

SPUNE-TI PAREREA