Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne a fost acordată unui jandarm montan din Bistrița-Năsăud care a salvat în această vară nu mai puțin de 9 copii la inundațiile din luna iunie din localitatea Rodna. Plutonierul adjutant Bindiu Iosifunul este unul dintre cei trei jandarmi care au primit această distincție la nivel național.

Plutonier adjutant Bindiu Iosif este unul dintre jandarmii care a intervenit pentru salvarea a nu mai puțin de 9 copii în timpul inundațiilor care au lovit localitatea Rodna în luna iunie 2020. Acesta este încadrat la Postul Montan Rodna și a făcut parte și din echipajul care în luna august a urcat la peste 2.100 m altitudine, pentru salvarea unui bărbat care fusese înțepat de albine.
Plutonier adjutant Bindiu Iosif este al doilea jandarm care a fost distins cu Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, după sergent major Boca Ioan din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Bistrița, care a primit această distincție acum trei ani“, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Bisrița-Năsăud într-un comunicat de presă.

SPUNE-TI PAREREA