Secțiunile Bugetare participativă și Sondaje sunt active în aplicația City Health Bistrița, începând de vineri, după un update la ultima versiune a aplicației. Astfel, după cum a anunțat primarul Ioan Turc, bistrițenii pot să depună proiecte pentru bugetare participativă sau pot răspunde la anumite întrebări pe subiecte de interes comunitar, în ideea unei consultări publice extinse.

În prima campanie din modulul Bugetare, intitulată generic BISTRIȚA 2021, aplicația preia, până în 5 martie, proiecte pe care oamenii le propun pentru bunul mers al administrării orașului, cele mai bune dintre acestea fiind eligibile pentru finanțare din fondurile de investiții ale Primăriei“, a mai explicat Ioan Turc.

Primele propuneri pot fi deja consultate în aplicație și una dintre cele mai intersante este a unui bistrițean care sugerează ca pârtia Cocoș să devină pârtie interioară, după modelul celei din Dubai, care atrage mii de turiști anual. Cetățeanul care a făcut propuenrea spune că o astfel de pârtie ar putea fi realizată din fonduri europene.

Reamintim că pârtia mică de schi s-a închis azi, după doar șase zile de funționare în această iarnă, din cauza condițiilor meteo nevaforabile (încălzirea vremii).

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA