Fundația Hope and Homes for Children va organiza, marți, 26 ianuarie, o întâlnire LIVE pe facebook, cu ultramaratonistul Tibi Ușeriu.

Începem anul cu o întâlnire de suflet, cu un om care a întâlnit greul, în toate formele lui, de la competițiile extreme, la viața însăși. Cum este să simți că ai ajuns la limita de jos și să te ridici, să fii singur și totuși să ai puterea să nu uiți că te ai pe tine însuți, să te reconstruiești prin forța voinței.
Haideți alături de noi la o discuție faină, ca o rezoluție de An Nou. Cu Tibi Ușeriu, singurul om care a reuşit să câştige de trei ori la rând cel mai dur maraton din lume. Și gazda bună: Omid Ghannadi. Vă așteptăm!“, au anunțat organizatorii.

Hope and Homes for Children este o funație care se concentrează asupra închiderii instituțiilor de tip vechi pentru copii aflați în sistemul de protecție și își propune să înlocuiască sistemul instituțional de protecție a copilului cu un sistem care este bazat pe conceptul familial. Militează pentru adoptarea, de către Stat, a programului de prevenire a separării copilului de familie și a programului de reintegrare a copiilor în familii.
Mai multe case de tip familial au fost construite în Bistrița-Năsăud, de către fundație, pentru copiii aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița-Năsăud.
În septembrie 2020, Hope and Homes for Children, cu susținerea financiară a companiei Rombat, a început construcția celei de a șasea case de tip familial din județul Bistrița-Năsăud, în localitatea Unirea, unde vor locui permanent 12 dintre copiii și tinerii cu dizabilități severe din Centrul de Plasament pentru Copiii cu Dizabilități „Bistrița”.

Proiectul continuă parteneriatul cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița-Năsăud pentru închiderea instituțiilor de tip vechi, acesta fiind ultimul centru de plasament pentru copiii cu nevoi speciale din județ. După finalizarea lucrărilor, la finalul anului 2021, JYSK România va mobila camerele și spațiile comune ale casei.

SPUNE-TI PAREREA