Foto cu caracter ilustrativ

În etapa a doua de vaccinare anti Covid-19 sunt incluși și pensionarii militari, de peste 65 de ani. Conform unui comunicat al Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan“, imunizarea lor a început la un centru de vaccinare organizat pe lângă instituția militară. Primii vaccinați au fost doi militari retrași din activitate, având vârste de 74, respectiv 82 de ani.

La centrele de vaccinare organizate de Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” în municipiile Arad și Bistrița, a demarat campania de vaccinare împotriva virusului SARS CoV-2, în cadrul celei de-a II-a etape a strategiei naționale de imunizare. În prima parte a acestei etape sunt vaccinați pensionarii militari cu vârsta peste 65 de ani.
La venerabila vârstă de 74 de ani, plutonierul adjutant principal (rtr) Săvuț Gheorghe Constantin a fost prima persoană care a primit vaccinul la centrul din Bistrița, în timp ce medicul militar colonel (rtr) Marin Vasile, la frumoasa vârstă de 82 de ani, a fost primul vaccinat la centrul organizat de Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu GOLESCU” în Arad. ”Mă vaccinez pentru a mă proteja pe mine si pe cei din jur. Îi îndemn și pe ceilalți medici și parașutiști în activitate să-mi urmeze exemplul!” a declarat acesta.

Text: Căpitan Andreea Bîrzu / Căpitan Paul Crăciun
Foto: Căpitan Andreea Bîrzu / Sergent major Dan GHERGARIU

SPUNE-TI PAREREA