Într-o ședință  a Consiliului de Administrație al Liceului de Muzică Tudor Jarda din Bistrița, organizată astăzi, conducerea și reprezentanții Consiliului de Administrație au votat în mod unanim menținerea ambelor specializări vocaționale, profilul de muzică și cel pedagogic.

„Consiliul de Administrație al Liceului de Muzică Tudor Jarda solicită ISJ BN MENȚINEREA celor doua clase de a IX-a : profil Muzică și Pedagogic!

Astăzi, 18.01.2020 în Consiliul de Administrație al Liceului de Muzică ”Tudor Jarda din care fac parte s-a votat în unanimitate depunerea unei contestații cu privire la adresa ISJ BN din data de 15.01.2021 prin care nu se aprobă clasa IX-a cu 28 locuri, filiera vocațională-profil Muzică pentru anul școlar 2021-2022, solicitând prin prezenta contestație, menținerea celor doua clase de a IX-a profil Muzică și profil Pedagogic!

Elevii bistrițeni au dreptul să studieze muzica la ei acasă!”, scrie pe Facebook Oana Andreea Sacalean, membru al Consiliului de Administrație din liceul de muzică.

Apelată telefonic, drectoarea Liceului de Muzică Tudor Jarda, Raluca Mărginean, nu a putut fi contactată, telefonul fiind închis.

Unul dintre părinții care apelau ieri disperați la presă și instituții a făcut declarații, ulterior, pentru Observator BN:

Mi se pare că demersurile părinților au funcționat. Faptul că profilul de muzică nu va fi desființat dovedește că opinia publică are rezultate, însă îmi pare rău dacă profilul pedagogic va fi retras și nu se vor mai da admiterii anul viitor școlar. Nu există, totuși, liceu de muzică fără o specializare în acest domeniu. Este un efort mare pe care îl facem, noi, părinții, de a finanța studiile copiilor și este costisitor pentru școală și chiar profesori, dar este un liceu care dă permanent rezultate bune și foarte bune, ceea ce ar trebui să îi bucure pe cei care, acum, își doresc desființarea unui profil de muzică, pedagogic sau de arhitectură sau chiar orice fel de profil dorit de elevi. Ne bucurăm că acțiunile presei, ale părinților și profesorilor au dat roade și sperăm la menținerea ambelor clase, însă am militat mai mult pentru clasa de muzică, fiind indispensabilă pentru liceu„, transmite părintele.

SPUNE-TI PAREREA