Patru jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Bistrița-Năsăud au fost felicitați astăzi, pe pagina de facebook a Jandarmeriei Române, după ce au salvat mai mulți copii, printre care și un bebeluș de doar două săptămâni, de la un incendiu izbucnit la un imobil în cartierul Ștefan cel Mare din Bistrița.

Plutonier adjutant Marin Doru, plutonier major Suciu Cosmin, plutonier Dobroiu Dragoș și plutonier Nat Alexandru sunt jandarmii bistrițeni care, în această dimineață au intrat la propriu în flăcări, salvând un bebeluș de numai două săptămâni.
Seful echipajului, plutonier adjutant Marin Doru ne-a spus: ‘’A trebuit să intervenim de urgență. Am peste 16 ani de experință, însă niciodată nu am întâlnit o situație atât de dramatică. În momentul în care noi am coborât din autospecială, geamurile casei se spărseseră de la presiune, făcând un zgomot asurzitor. Ușa se blocase, așa că am fost nevoiți să o spargem. Prin fumul dens și flăcările violente se înainta cu greutate. Abia zăream la câțiva pași înainte. În cele din urmă am ajuns și în ultima cameră a casei. Între timp focul se extinsese și era din ce în ce mai greu de respirat. Toți cei de acolo dormeau. I-am trezit și i-am evacuat pe toți în cea mai mare viteză. Cel mai mult m-au impresionat copilașii. A trebuit să învelesc bebelușul într-o pătură pe care am gasit-o pe pat, iar pe ceilalți copii i-au luat colegii mei în brațe.
Nici bine n-am apucat să ieșim din casa în flăcări, că în urma noastră s-a auzit un zgomot infernal. Când m-am uitat în urmă, tavanul casei tocmai căzuse.
Sunt fericit că toți sunt teferi și sincer, abia aștept să ajung acasă să-mi strâng copiii în brațe.’’
Felicitări, dragi colegi!“, a transmis Jandarmeria Română.

SPUNE-TI PAREREA