O familie cu șase copii și alta cu trei copii, din Viile Tecii, au rămas, în această seară, fără un acoperiș deasupra capului, după ce casele le-au ars într-un incendiu.
La eveniment au intervenit pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechința și de la Detașamentul de pompieri Bistrița.

Incendiul s-a manifestat violent, cuardere generalizată și flacără deschisa care a putut fi observată de la câțiva kilometri distanță.

Flăcările au cuprins acoperișurile a două case de locuit învecinate, pe suprafețe de cca. 50 mp, respectiv 80 mp. Intervenția a fost una extrem de dificilă pentru pompieri, care s-au alimentat cu apă de la 3 km distanță.

Din fericire, persoanele care locuiau în cele doua case (șase copii și doi adulți într-o locuință, respectiv trei copii și doi adulți în cealaltă casă) s-au autoevacuat în condiții de siguranță. În momentul de față, sunt la rude, în cele trei case din imediata apropiere, imobile care au fost salvate de intervenția pompierilor. Exista riscul extinderii incendiului și la aceste imobile.

Pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechința și Detașamentul de pompieri Bistrița, alături de SVSU Teaca au realizat mai multe dispozitive de intervenție pana la locul incendiului. Casele sunt în zonă greu accesibila autospecialelor de intervenție, iar alimentarea acestora a fost realizata din sat (aproximativ 3 km de locul intervenției).

Flăcările au afectat în totalitate acoperișurile celor doua imobile. Intervenția a durat mai bine de două ore. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jar / o scânteie de la o soba neprotejată față de materiale care se pot aprinde ușor (combustibile)“, a transmis ISU BN.

SPUNE-TI PAREREA