Bistrițenii sunt obligați, conform Ordonanței nr. 21/30.01.2020 să curețe zăpada și gheața din zona locuințelor în proprietatea lor sau a locurilor de parcare.
Ordonanța nr. 21 / 30.01.2020 privind gospodărirea localităților urbane și rurale
Cap. III, secțiunea 1, art. 9, alin. 1.:
Instituțiilor publice și persoanelor fizice și juridice le revin următoarele obligații:
h) să îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuarele din dreptul imobilelor pe care le au în proprietate și de pe locurile de parcare pe care le folosesc, potrivit normelor stabilite de consiliile locale.
Hotărârea nr. 153 / 2009 a Consiliului Local al municipiului Bistrița privind stabilirea unor măsuri de bună gospodărire a municipiului Bistrița
Capitolul II – Obligațiile generale ale instituțiilor publice, ale agenților economici, ale asociațiilor de proprietari ale celorlalte persoane juridice precum și ale tuturor persoanelor fizice
Art. 4, pct. 21: să asigure îndepărtarea zăpezii și gheții de pe trotuarele din dreptul clădirilor și incintelor în care își desfășoară activitatea sau în care locuiesc, până cel târziu la ora 9 dimineața. Zăpada și gheața îndepărtate se vor depune pe carosabil lângă bordură fără să împiedice circulația și scurgerea apei în canalizare.

1 COMENTARIU

  1. Conform unui studiu privind orientarea școlară făcut de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, Liceul de Muzică Tudor Jarda figurează printre preferințele viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a din județ. Conform studiului cele mai căutate specializări in cadrul liceelor pe filieră vocațională sunt la profilul “Sportiv” din cadrul Liceul cu Program Sportiv Bistriţa si la profilul “Pedagogic” din cadrul Liceului de Muzică ”Tudor Jarda” Bistriţa. Evident, asta nu inseamnă ca prin desființarea unor clase să se ajungă la disparitia unor specializări din cadrul liceelor vocationale precum profilul Muzică de la Liceul de de Muzică ”Tudor Jarda” din Bistriţa. Dimpotrivă, acolo unde numărul de clase este mic ele trebuie mentinute pentru păstrarea profilului respectiv, paralel cu cresterea exigentelor la examenul de admitere.

SPUNE-TI PAREREA