Un bărbat de 47 de ani din Parva a fost împușcat, accidental, la o partidă de vânătoare, în Rebrișoara. 

„Echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Secției de pompieri Năsăud, a fost solicitat să intervină în localitatea Rebrisoara, pentru acordarea primului ajutor medical unui bărbat în vârstă de aproximativ 47 de ani, care prezenta o plagă împușcată la nivelul coapsei.

Evenimentul s-a petrecut în pădure, într – o zonă greu accesibilă. Pentru a ajunge la victimă echipajul medical a mers pe jos aproximativ 2 km. Victima a fost găsită cu o ușoară hipotermie, conștientă și cooperantă, prezenta o plagă împușcată la nivelul coapsei și a fost transportată la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale de specialitate”, a transmis ISU BN. 

La față locului a intervenit și o echipă formată din polițiști de la Secția 6 Poliție Rurală Năsăud, Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și criminaliști. 

„În urma primelor verificări, a fost identificată persoana rănită ca fiind un bărbat de 47 de ani, din Parva. Se pare că acesta se afla la o partidă autorizată de vânătoare, desfășurată pe raza fondului de vânătoare nr.10 Rebrișoara și ar fi fost împușcat accidental de un vânător în vârstă de 47 de ani, din Rebrișoara. 

Cazul a fost preluat de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase care efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a comunicat IPJ BN. 

1 COMENTARIU

 1. Exista tot felul de ” DETINATORI de permis de arme si munitii ” ( ca si de permise de conducere auto ) si care detin , POARTA SI FOLOSESC ( IN SPETZA ) ARME DE VANATOARE legal ( mai nou toata lumea cu carabine ) si care nu respecta regulile de tir si trag aiurea prin tufe , desisuri ori locuri in care glontul tras nu intra intr-o biuta vizibila … si o tinta foarte bine delimitata , STIINDU-SE FAPTUL CA TRAGEREA LA TINTE MISCATOARE SI MAIALES LA GONA… SUNT FOARTE RISCANTE SI PERICULOASE .
  Ar trebui imperios necesara modificarea Legii vanatorii si coroborata cu Legea armelor si munitiilor , ASTFLE INCAT fiecare societate de vanatoare, sa aiba OBLIGATORIU cate un ” instructor arme si munitii autorizat ” angajat propriu si cu caracter permanent , care la fiecare sedinta de vanatoare ( sau macar lunar ) sa le faca instructajul necesar manuirii acestor arme, ca toti se cred atoate stiutori, toti se pricep ei … ca la fotbal si la agricultura… unde toti dau lectii si uitati cum se impusca itre ei ca nataraii .
  Seful grupei de vanatoare, administratorul sau alt personal insarcinat cu vanatoarea, se pricepe el ( ca majoritatea astora cu functii au scoli si facultati silvice unde se invata aceste elemente minime ) , dar nu sunt autorizati sa desfasoare si aceste sedinte de instruire periodica cat priveste armele si munitiile din dotare .
  Pe vremea lui Ceausescu, aveau carabine doar ” alesii neamului comunist „… si vanatoarea se desfasura eXclusiv cu pusti lise ( tevi cilindrice ) si breneke sau alice , care aveau bataia scurta si nu se putea trage cu pusca in departare, fara sa fie identificata bine tinta ( si ceea ce este ” dincolo ” de ea …)
  Poate s-o trezi cineva sa faca si aceasta modificare de lege si sa-i oblige pe toti, sa-si angajeze ” instructori de arme si munitii autoriati ” ( cum sunt la scolile de arme si munitii ) , cu caracter permanent ( chiar daca nu sunt cu norma intreaga , ci numai pentru orele de instruire periodica ) .
  Persoanele care sunt autorizate ” instructori in poligoane si arme si munitii ” se afla in evidenta Serviciului arme si munitii din Inspectoratele de Politie Judetene .
  Doar sistemele de paza si securitate ( in spetza al acestor fonduri ) , au obligatia potrivit Legii pazei bunurilor, sa instruiasca cel putin 20 de ore pe an, DOAR AGENTII DE PAZA SI SECURITATE , cu ” personal formator autorizat ” din cadrul societatilor de formare rofesionala autoriate , dar care nu sunt implicit si instructori de arme si munitii . ( Unele scoli, au aceste persoane policalificate ) .
  Formator persoane adulte ( potrivit legii invatamantuli coroborata cu Legea pazei bunurlor ) este una si instructor arme si muniti ( potrivit Legii armelor si munitiilor ) este alta specializare si categorie de persoane calificate si autorizate . Pentru acest lucru consultati Serviciile de politie arme si munitii …

 2. (După Vasile Alecsandri)

  Pe drumul de costișe ce duce sus pe Grui
  Venea un om, cu jale zicând în gândul lui:
  “Mai lungă-mi pare calea acum la-ntors acasă…
  Aș vrea să zbor, și rana din coapsă nu mă lasă!
  Se-întâmplă des la munte, că plaiul pădureț,
  Te prinde în cătare crezând că ești mistreț.
  ………………………………………………
  Și presa poartă arma, salută cu onor,
  Eroul de la Parva-împușcat într-un picior.

 3. Cine vaneaza cu luneta nu e barbat. E un choir de doi bani. Ce facea unul ca asta la atacul de la PLEVNA fara luneta ?Va spune asta un fost militar dinainte de 89 si care a fost premiat cu diploma de TINTAS de ELITA la 1500 m fara luneta .

SPUNE-TI PAREREA