Parlamentarii PSD din Bistrița-Năsăud, Daniel Suciu, Bogdan Ivan Gruia (deputați) și Ioan Deneș (senator), au înaintat o petiție către Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, în care au cerut anularea deciziilor ISJ BN de a numi noi directori la unitățile școlare din județ.

La petiție a răspuns subprefectul Eugen Curteanu, răspunsul său fiind persiflat de parlamentarii PSD, într-o conferință de presă.

Mai mult de atât, deputatul Daniel Suciu a afrimat că există o miză uriașă a schimbărilor de directori și directori adjuncți din școlile bistrițene – desființarea a 26 de clase a IX-a, liceu sau școală profesională.
Oferta educațională pentru anul școlar 2021-2022 a fost deja transmisă școlilor de către inspectorul general Mihai Mureșan și surpriza nu a fost una plăcută, nici pentru cadre didactice, dar nici pentru părinți.

Începând cu această toamnă vom asista la cea mai drastică tăiere de clase de după 1989 din Bistrița-Năsăud. Numai puțin de 26 de clase de liceu și școală profesională vor dispărea din oferta educațională 2021-2020. Anul trecut au fost aprobate 109 clase de liceu și școală profesională, așa este nu au fost ocupate toate, iar pentru toamna lui 2021 e vorba doar de 76 de clase a IX-a. Asta înseamnă că se vor tăia clase de la toate liceele din Bistrița-Năsăud, ceea ce înseamnă că se vor tăia niște bugete, asta pentru finanțarea școlilor se face și în funcție de numărul elevilor înscriși în anul școlar respectiv.
De ce nu l-am auzit pe domnul inspector general vorbind despre acest lucru. Oare a schimbat directorul de la Prundu Bârgăului doar pentru a anunța imediat că dispare o clasa a IX-a? A schimbat directorii de la școlile din Beclean pentru că acolo vor exista tăieri massive de clase? Sper să nu fie adevărat faptul că au tăiat clasa de IX-a , cea de științele naturii de la Colegiul Andrei Mureșanu. De ce nu au zis nimic în septembrie 2020, atunci când ordinul de comasare a unor clase a fost semnat de Anisie și transmis în teritoriu? Au tăcut mâlc pentru că era campanie electorală”, a mai comentat Daniel Suciu.

Acesta a mai sublinat că inspectorul general, Mihai Mureșan, nu s-a consultat cu nimeni în ceea ce privește desființarea acestor clase și nu a prezentat niște criterii clare după care s-au luat deciziile.

Îl somez public pe domnul inspector general să prezinte toate criteriile care au stat la baza deciziei de tăiere a celor 26 de clase a IX-a”, a spus Daniel Suciu.

1 COMENTARIU

  1. Cu asa, ca doara in Romania , se respecta dumnezeieste principiul separarii piterilor in stat si politicul nu se amesteca in puterile administrativ-executive si nici judecatoresti-judiciare … ?! Ai nostri nici ” usturoaie gura lor nu mananca … “

SPUNE-TI PAREREA