Emil Radu Moldovan a adresat un mesaj de Ziua Culturii Naționale. Tot astăzi fiind sărbătorită ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud anunță salvarea “Casei Colecțiilor și a documentelor de patrimoniu”, din Bistrița. Aceasta este casa unde a trăit pentru o bună perioadă Matei Eminescu, fratele lui Mihai Eminescu.

,,”Fără muncă nu există bunăstare, fără adevăr nu există cultură”, spunea poetul nostru Mihai Eminescu, a cărui memorie o sărbătorim azi prin Ziua Culturii Române.

La noi în județ, cultura a primit respectul cuvenit, toate instituțiile de cultură fiind în “casă nouă”.

De asemenea, aducem un omagiu marelui român Mihai Eminescu, prin realizarea “Casei Colecțiilor și a documentelor de patrimoniu”, din Bistrița. Salvăm clădirea unde a trăit pentru o bună perioadă, fratele poetului Mihai Eminescu, Matei Eminescu.

O clădire reprezentativă pentru arta arhitecturală a municipiului, construită în anul 1912, care va găzdui evenimente culturale și va avea funcție muzeală și de arhivă, ținând în grijă exemplare valoroase de carte de patrimoniu.

•Fără cultul trecutului nu există iubire de ţară.- Mihai Eminescu •”, transmite Emil Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA