Administrația prezidențială a anunțat, în această dimineață, că președintele Klaus Iohannis va convoca joi, 14 ianuarie 2021, ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol“.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a afirmat la Digi 24 că pe agenda discuțiilor se află „decizia extrem de importantă a deschiderii școlilor în semestrul II” și a precizat că nu respinge niciun scenariu.

„Astăzi vom pune laolaltă realitățile din educație și realitățile din sănătate”, a declarat ministrul Educației.

Întrebat dacă școlile din România sunt pregătite să fie deschise pe 8 februarie, atunci când începe semestrul al II-lea, Cîmpeanu a răspuns: „Din punct de vedere al sistemului de educație, cu siguranță da“.

Din punctul de vedere al Ministerului Educației, ne dorim deschiderea școlilor. Ne dorim deschiderea școlilor pentru a putea recupera din pierderile generate de online. Și pentru a putea recupera ai nevoie de școli deschise, de implicarea cadrelor didactice în acțiuni remediale. Avem nevoie de o bună înțelegere între elevi, cadre didactice și părinți“, a mai spus ministrul Educației, conform edupedu.ro.

Ministerul Educației a făcut o estimare a numărului de elevi aflați în risc de neîncheiere a mediilor și rezultatul este de 65 000 de elevi.

Motivul pentru care cei 65.000 de elevi se află în situație de risc sunt, potrivit ministrului, următoarele:

  • lipsa de echipamente IT,
  • lipsa de acces la internet
  • lipsa profesorilor pregătiți pentru predarea online
  • lipsa disponibilității profesorilor pentru predare online

SPUNE-TI PAREREA