Este a doua zi cu ninsori abundente în Bistrița-Năsăud și jandarmii montani Rodna, Piatra Fîntînele și Colibița sunt la datorie în sprijinul turiștilor!

Aceștia au transmis, în urmă cu puțin timp, situația din zonele montane ale județului, alături de cele mai importante recomandări pentru turiști.

Stratul de zăpadă are deja aproximativ 20-25 cm, iar temperatura este de -7 grade celsius. Traficul pe DN 17 se desfăsoară în condiții bune.

Pe DN 17D Rodna-Valea-Mare se circulă în condiții de iarnă și intervin utilajele Secției de Drumuri Rodna. Momentan ninge ușor și se înregistrează -3 grade. În localitățile de pe Valea Someșului stratul de zăpadă măsoară aproximativ 15 cm, iar în zona montană 25-30 cm.

Dacă intenționați să vă deplasați în zona de munte sau vă aflați deja în stațiunile montane, pentru siguranța dumneavoastră, jandarmii montani vă recomandă:
– să vă echipați corespunzător și informați-vă în permanență despre evoluţia vremii iar în cazul în care sunteți nevoiţi să folosiți traseele montane nu plecați sub nicio formă singuri la drum și evitați zonele de creastă;
– să vă retrageți în locuri adăpostite sau la cea mai apropiată cabană dacă întâmpinați dificultăți pe traseu sau se înrăutăţeşte vremea;
– echipati-vă corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanturi antiderapante, lopata, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare/dezaburire funcțional) și nu bruscați comenzile autovehiculului;
– dacă vă aflați în dificultate în zona montană, solicitați sprijinul jandarmilor montani din Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa, sunând la 112.

SPUNE-TI PAREREA