Zeci de situri arheologice din Bistrița-Năsăud sunt înscrise în lista Unesco, conform unor informații transmise pe pagina Poarta Transilvaniei, brand-ul județului Bistrița-Năsăud.

Este vorba de 3 castre auxiliare (Ilișua, Orheiu Bistriței, Livezile),6 burgus-uri (Lunca, Domnești, Salva, Negrilești, Ciceu-Giurgești), 39 de turnuri de pază aflate pe raza mai multor comune (Ciceu-Mihăiești, Ciceu-Giurgești, Ciceu-Poieni, Dobric, Spermezeu, Zagra, Runcu Salvei, Salva, Livezile, Cetate, Dumitrița, Budacu de Jos, Mărișelu Șieu, Șieuț, Monor).

Limesul roman este numele frontierei fortificate a Imperiului Roman, care traversa cu unele întreruperi aproape întreaga Europă.
Poarta Transilvaniei este una din cele mai bogate regiuni transilvane în vestigii istorice, monumente istorice și arhitecturale, frumuseți naturale și arii protejate.

Reamintim că Bistrița-Năsăud este una dintre destinațiile turistice promovate în cadrul unei noi rute cultural-turistice din România, „Poțile Transilvaniei“, care beneficiază de recunoaşterea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Citește mai multe aici:

Ruta cultural-turistică „Porțile Transilvaniei“, din care face parte și Bistrița-Năsăud, recunoscută oficial de Ministerul Economiei

SPUNE-TI PAREREA