Verificările privind respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii Coronavirusului au continuat în Bistrița-Năsăud. În data de 12 ianuarie 2021, la nivel județean, au acționat 156 de polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Au fost verificate 65 societăți comerciale, iar reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale. Totodată, au fost verificate peste 1300 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor.

De asemenea, au fost oprite pentru control 123 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Pentru neregulile constatate în ultimele 24 ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 71 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.000 de lei. Din totalul acestora, 20 sancțiuni, în valoare de 3.500 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00, 46 sancțiuni, în valoarea de 2.500 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, 3 sancțiuni cu avertisment aplicate operatorilor economice pentru organizarea de activități pentru care au fost instituite interdicții sau restricții, cât și 2 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea, în valoare de 6.000 de lei. Cele două sancțiuni au fost aplicate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud și cei ai Secției 4 Poliție Rurală Beclean care au informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA