Jandarmii montani din Bistrița-Năsăud au transmis situația din zonele montane din județ, unde continuă să ningă și temperatura este de aproximativ -4 grade Celsius.

Jandarmii montani din Rodna, Piatra Fîntînele și Colibița se află permanent la datorie în sprijinul turiștilor

Miercuri, 13 ianuarie a.c., în zona Valea Blaznei stratul de zăpadă are 10 cm, ninge slab iar temperatura este de -4 grade. Drumul este accesibil în condiții de iarnă.

La Piatra Fîntînele și Colibița stratul de zăpadă măsoară 15 cm. În zonă temperaturile măsoară -4 grade Celsius și ninge slab viscolit.

Dacă intenționați să vă deplasați în zona de munte sau vă aflați deja în stațiunile montane, pentru siguranța dumneavoastră, jandarmii montani vă recomandă:
– să vă echipați corespunzător și informați-vă în permanență despre evoluţia vremii iar în cazul în care sunteți nevoiţi să folosiți traseele montane nu plecați sub nicio formă singuri la drum și evitați zonele de creastă;
– să vă retrageți în locuri adăpostite sau la cea mai apropiată cabană dacă întâmpinați dificultăți pe traseu sau se înrăutăţeşte vremea.
– echipati-vă corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanturi antiderapante, lopata, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare/dezaburire funcțional) și nu bruscați comenzile autovehiculului.
– dacă vă aflați în dificultate în zona montană, solicitați sprijinul jandarmilor montani din Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa, sunând la 112.

SPUNE-TI PAREREA